Mitros

Mitros neemt afscheid van de traditionele glasverzekering

Woningcorporatie Mitros is gevestigd in Utrecht en behoort tot één van de grootste woningcorporaties van...

Woningcorporatie Mitros is gevestigd in Utrecht en behoort tot één van de grootste woningcorporaties van Nederland. Zij bieden woonruimte aan ruim 30.000 huurders. De organisatie is iedere dag bezig met de kwaliteit van wonen, welzijn, beschikbaarheid van woningen en de betaalbaarheid hiervan.

Een grote behoefte aan meer woningen, maar ook de verduurzaming van het woningbezit en de blijvende zorg om voldoende betaalbare huurwoningen, zijn centrale aandachtspunten bij Mitros. Huurderstevredenheid staat daarbij hoog in het vaandel. Men vindt dat iedereen het recht heeft om goed te kunnen wonen.

Jarenlang had Mitros het glasherstel van haar woningen ondergebracht bij een glasverzekeraar. Ook Mitros kwam steeds meer tot de conclusie dat glasherstel geen verzekeringsproduct is, maar juist een facilitair onderhouds- en herstelproduct. 

Na een uitgebreide aanbesteding, die niet alleen op prijs gebaseerd was, maar vooral ook op de kwalitatieve aspecten van de dienstverlener, heeft men voor de komende jaren gekozen voor Glastotaal Beheer. Niet alleen het ontzorgen van de eigen organisatie en hogere klanttevredenheid bij de bewoners, maar ook het in de hand houden onderhoud- en reparatiekosten wordt hiermee gerealiseerd.

Dat vinden we heel spijtig. Voor de huurders die daardoor te veel blijven betalen. En voor de eigen vastgoedmanager die daardoor niet de benodigde managementrapportages krijgt. Bovenal vinden we het zonde. Die overstapangst hoeft er namelijk niet te zijn!Glastotaal Beheer heeft eigen implementatieplan. Hiermee nemen we al het werk uit uw handen. De totale ontzorging van glasherstel begint dus al bij de implementatie. We zorgen ervoor dat binnen één week alles is ingeregeld en alle belanghebbenden zijn geïnformeerd. Angst om over te stappen naar een goedkopere en betere dienstverlening is dus onnodig. Er is geen reden meer om de overstap uit te stellen. Huurders verdienen immers de beste prijs en excellente dienstverlening.