Assurantiebelasting

Géén assurantiebelasting in 2022!

Heb ik iets gemist? Geen 21% assurantiebelasting meer betalen? Ja, het kan! Als u in...

Heb ik iets gemist? Geen 21% assurantiebelasting meer betalen? Ja, het kan! Als u in zee gaat met Glastotaal Beheer tenminste. Al jaren bieden wij als marktleider hét alternatief voor de traditionele glasverzekering, namelijk een facilitair glasherstelproduct in de vorm van een onderhoudscontract.

Steeds meer wooncorporaties, gemeentes en retailketens hebben hun glasverzekering opgezegd en zijn overgestapt naar ons concept. Wij beheren inmiddels meer dan 500.000 woningen, winkels en scholen waar we exclusief het glasherstel uitvoeren.

De traditionele glasverzekering is duur. Zeker als je de onnodige 21% assurantiebelasting die erop komt meerekent. Daarnaast is het een erg passief product. Een traditionele glasverzekering wordt vaak als extra bij de benodigde brandverzekering verkocht. Dat is eigenlijk heel vreemd, want brandschade is iets heel anders is dan ruitschade. Glasherstel is een serviceproduct pur sang. Ruiten gaan immers met regelmaat stuk. Bewoners, leerlingen en winkeliers willen graag volledig ontzorgd worden én dat de schade binnen een uur is hersteld.

Opdrachtgevers willen ook dat er proactief aan de schadeportefeuille wordt gewerkt. Dit kan bijvoorbeeld door inspecties te laten uitvoeren op kwaliteit en preventie. Naast het herstellen of vervangen van de kapotte ruit biedt Glastotaal Beheer diverse extra’s zoals inspecties, een online klantportal, preventierapportages en benchmarkrapportages. Dit alles zonder een dure verzekeringsconstructie met 21% assurantiebelasting, waardoor de kosten van glasherstel gemiddeld met 27% dalen!